Soppa på butternut squash och sötpotatis

Hejsan!

Du kanske har märkt att jag gillar soppor, stämmer bra. Det är också ett bra sätt att introducera veganrätter till de som undrar var köttet är någonstans under en måltid. (Jag var lite så länge sen.) Men en god och mysig soppa, speciellt om den är puread märker ingen att köttet inte är med. Plus det så då passar det ännu bättre.

Ingredienser
6 ports

1 butternut squash
1 sötpotatis (kan bytas ut mot 2 morötter)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl mjölk (osötad veganmjölk)
Salt

Skala squashen och dela den på hälften. Ta bort kärnorna. Dela den i ganska stora bitar, ca 3×3 cm. Det kokas ihop tills det blir mjukt. Skala och skär sötpotatisen i bitar.
Lägg allt i en stor gryta med ca 3 dl vatten och låt det koka med buljongtärningarna tills grönsakerna är så mjuka de kan puréas.
Häll i mjölken.
Häll i mer vatten så du får den konsistensen du vill ha.

Servera med nymald peppar.

GS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s