Rabarberpaj

Mossa mossa!

Här är ett till recept med rabarber, men det är ju rätt årstid.

4 port

4 stänger rabarber (skala och skär i bitar)

2 dl havregryn

1 dl mjöl

1 dl socker + 3 tsk

50 gr vegansmör

Lägg den skurna rabarbern i botten av en form som inte är alltför stor. Strö 3 tsk socker ovanpå, ibland kan rabarber vara lite väl surt.

Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet, havregrynen och resten av sockret. Låt det värmas upp tills du känner en lätt nötdoft. Strö blandningen över rabarbern.

Grädda i 200 C i ugn i 25 min.

Servera med vaniljsås och färska jordgubbar.

Vegansmör hittar du bland laktosfritt, men kolla att det är utan mjölkprotein också, det finns olika sorter. Vaniljsås finns också i veganform. Jag gillar den gjord med havre.

Sist jag gjorde pajen hade jag en hel del jordgubbar hemma så jag blandade det med rabarbern. Tänk på det här som ett grundrecept, du kan ändra som du vill.

Hoppas du tycker om den.

GS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s