Pesto eller grön pastasås

Hejsan!

Det här receptet rörde jag ihop till lunch, och det blev himla smarrigt till pasta. Prova så får du se.

3 port

4 stänger färsk basilika

en handfull kronärtskockshjärtan i olja (utan oljan)

1 tsk fryst basilika

1 handfull färsk spenat

2 msk crème fraische (vegan gjord på havre)

2 msk cream cheese (vegan gjord på soja)

1 klyfta rå vitlök

Salt och peppar

Ha allt i en blender och mixa med kniven tills jämn massa.

För över i en kastrull och koka upp. Klart att serveras med pasta. Ha gärna lite färska tomater ovanpå. Då får du en rätt som är grön och röd.

Nedanför är en video om det hjälper att vara flexitarian, alltså mycket vegan mat men inte fullt ut. Jag sitter inte och kräver att alla ska bli veganer, jag är inte det, men jag tror vi kan alla må bra av att äta fler vegan rätter.

GS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s